Faalangst rijexamen

Zo Gaat de Faalangst rijexamen bij het CBR

Wat is een faalangst rijexamen?

Een faalangst rijexamen is speciaal bedoeld voor mensen die last hebben van faalangst en daardoor erg zenuwachtig worden tijdens het rijexamen. Dit examen duurt langer dan een normaal rijexamen, namelijk 80 minuten in plaats van 55 minuten. Dit geeft de kandidaat meer tijd en ruimte om op zijn of haar gemak te kunnen rijden en zich voor te bereiden op de verschillende onderdelen van het examen.

Tijdens het faalangst rijexamen is er ook meer ruimte voor een persoonlijke benadering en het bieden van extra ondersteuning en begeleiding. Zo kan de examinator de kandidaat bijvoorbeeld geruststellen en extra uitleg geven als dat nodig is.

Daarnaast is het tijdens een faalangst rijexamen mogelijk om een time-out aan te vragen als de spanning te hoog oploopt. Hierbij kan de kandidaat de auto even aan de kant zetten en tot rust komen voordat hij of zij verder gaat met het examen.

CBR Faalangstexamen 

Het faalangst rijexamen is bedoeld om de kandidaat te helpen om ondanks zijn of haar faalangst toch het rijbewijs te kunnen halen. Het is wel belangrijk om te vermelden dat een faalangst rijexamen niet makkelijker is dan een normaal rijexamen. De kandidaat moet nog steeds alle onderdelen van het rijexamen goed uitvoeren om te kunnen slagen.

Waarom kiezen voor het faalangst rijexamen?

Mensen kunnen ervoor kiezen om een faalangst rijexamen af te leggen als ze last hebben van extreme angst en stress tijdens hun normale rijexamen. Faalangst kan ervoor zorgen dat iemand minder goed presteert tijdens het rijexamen en kan het zelfs onmogelijk maken om het rijexamen met succes af te leggen.

Een faalangst rijexamen biedt speciale begeleiding en ondersteuning voor mensen met faalangst. Het examen verloopt op een rustiger tempo en er is meer tijd beschikbaar om vragen te stellen en opmerkingen te maken. Ook wordt er rekening gehouden met de individuele behoeften van de kandidaat en wordt er geprobeerd om de angst en stress te verminderen.

Het faalangst rijexamen kan daarnaast zorgen voor meer zelfvertrouwen bij de kandidaat. Het kan helpen om de angst te overwinnen en kan ervoor zorgen dat iemand met meer vertrouwen achter het stuur stapt na het behalen van het rijbewijs.

 

 

wat zijn de voordelen van een faalangst rijexamen?

  • Meer tijd en extra begeleiding: Tijdens een faalangstexamen heeft de examinator meer tijd en ruimte om je op je gemak te stellen. Er is ook extra tijd voor een pauze als je deze nodig hebt.

  • Rustiger sfeer: Tijdens een faalangstexamen wordt geprobeerd een rustiger sfeer te creëren dan bij een regulier rijexamen, zodat je je meer op je gemak voelt. Er wordt rekening gehouden met je persoonlijke situatie en er wordt geprobeerd een zo ontspannen mogelijke omgeving te creëren.

  • Meer controle over de situatie: Bij een faalangstexamen kun je meer controle hebben over de situatie dan bij een regulier examen. Je kunt bijvoorbeeld een time-out aanvragen als je dat nodig hebt om even tot rust te komen.

  • Meer zelfvertrouwen: Het afleggen van een faalangstexamen kan je zelfvertrouwen vergroten, omdat je merkt dat je het examen wel kunt doen en dat er rekening wordt gehouden met je situatie.

  • Betere voorbereiding: Bij een faalangstexamen wordt er meer tijd genomen om je voor te bereiden op het examen. Zo kun je bijvoorbeeld eerder in het proces al een proefexamen doen om te wennen aan de examensituatie. Dit kan leiden tot een betere voorbereiding en betere prestaties tijdens het examen.

 

Wat neem ik mee naar het CBR voor de Faalangst CBR examen?

Naar het CBR neem je de volgende spullen mee:

rijschool 023 haarlem

De #1 rijschool van Haarlem en omstreken!

Lees onze Google reviews wat klanten over ons zeggen

Uitstekend
Gebaseerd op 417 recensies
Tijn Smulders
Tijn Smulders
2024-02-28
Erg gezellige leuke lessen gehad bij Bilal, erg aan te raden!
Finn
Finn
2024-02-28
Rijschool023 is gewoon de beste rijschool in Haarlem en omstreken. Youness is echt een topper die ervoor zorgt dat zijn leerlingen slagen.
Teun van Liemt
Teun van Liemt
2024-02-26
Rijschool 023: The best One. Ook al was ik niet altijd makkelijk, Nexhat maakt het gezellig maar houd ook structuur in de les. Hij stelt zijn aanpak precies af op de persoon, wat erg fijn is!! Al met al, zou ik deze rijschool ten zeerste aanbevelen aan iedereen, zelfs voor mensen buiten Nederland, als het mogelijk was:) Nexhat en Rijschool 023, dank voor alles!!
Bart de Weijer
Bart de Weijer
2024-02-21
Top rijschool, gereden bij bilal erg aardig en heeft veel geduld!! Zeker een aanrader
josephine Gowers
josephine Gowers
2024-02-17
Hele goeie rijschool. Fijne leraar!
hugo vanboetzelaer
hugo vanboetzelaer
2024-02-13
Nexhat is een fantastische rijinstructeur. De lessen zijn pittig maar ook leuk en gezellig. Dankzij zijn goede aanpak ben ik in 1 keer geslaagd! Exht een aanrader!
femke lemon
femke lemon
2024-02-05
Super fijne ervaring bij deze rijschool 023!!!!
Gijs Kuiper
Gijs Kuiper
2024-02-05
Door deze rijschool 023 ben ik in 1 keer geslaagd. Je word goed begeleid in de les waardoor je snel leer van je fouten. Nexhat, heel erg bedankt voor alle rijlessen. Gijs
Joas Kors
Joas Kors
2024-02-03
Younes was een hele relaxte en goeie instructeur. Altijd met veel plezier en goeie sfeer in de auto gezeten, loveeee
Jimmy Ni
Jimmy Ni
2024-02-02
Hele fijne rijschool! Goeie en duidelijke instructeur, laat je comfortabel voelen in de auto. Zeker een aanrader!

error: Content is protected !!

GRATIS PROEFLES
AANVRAGEN

Je eerste proefles is gratis als je kiest voor rijschool 023 en geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets..