Faalangst rijexamen

Zo Gaat de Faalangst rijexamen bij het CBR

Wat is een faalangst rijexamen?

Een faalangst rijexamen is speciaal bedoeld voor mensen die last hebben van faalangst en daardoor erg zenuwachtig worden tijdens het rijexamen. Dit examen duurt langer dan een normaal rijexamen, namelijk 80 minuten in plaats van 55 minuten. Dit geeft de kandidaat meer tijd en ruimte om op zijn of haar gemak te kunnen rijden en zich voor te bereiden op de verschillende onderdelen van het examen.

Tijdens het faalangst rijexamen is er ook meer ruimte voor een persoonlijke benadering en het bieden van extra ondersteuning en begeleiding. Zo kan de examinator de kandidaat bijvoorbeeld geruststellen en extra uitleg geven als dat nodig is.

Daarnaast is het tijdens een faalangst rijexamen mogelijk om een time-out aan te vragen als de spanning te hoog oploopt. Hierbij kan de kandidaat de auto even aan de kant zetten en tot rust komen voordat hij of zij verder gaat met het examen.

CBR Faalangstexamen 

Het faalangst rijexamen is bedoeld om de kandidaat te helpen om ondanks zijn of haar faalangst toch het rijbewijs te kunnen halen. Het is wel belangrijk om te vermelden dat een faalangst rijexamen niet makkelijker is dan een normaal rijexamen. De kandidaat moet nog steeds alle onderdelen van het rijexamen goed uitvoeren om te kunnen slagen.

Waarom kiezen voor het faalangst rijexamen?

Mensen kunnen ervoor kiezen om een faalangst rijexamen af te leggen als ze last hebben van extreme angst en stress tijdens hun normale rijexamen. Faalangst kan ervoor zorgen dat iemand minder goed presteert tijdens het rijexamen en kan het zelfs onmogelijk maken om het rijexamen met succes af te leggen.

Een faalangst rijexamen biedt speciale begeleiding en ondersteuning voor mensen met faalangst. Het examen verloopt op een rustiger tempo en er is meer tijd beschikbaar om vragen te stellen en opmerkingen te maken. Ook wordt er rekening gehouden met de individuele behoeften van de kandidaat en wordt er geprobeerd om de angst en stress te verminderen.

Het faalangst rijexamen kan daarnaast zorgen voor meer zelfvertrouwen bij de kandidaat. Het kan helpen om de angst te overwinnen en kan ervoor zorgen dat iemand met meer vertrouwen achter het stuur stapt na het behalen van het rijbewijs.

 

 

wat zijn de voordelen van een faalangst rijexamen?

  • Meer tijd en extra begeleiding: Tijdens een faalangstexamen heeft de examinator meer tijd en ruimte om je op je gemak te stellen. Er is ook extra tijd voor een pauze als je deze nodig hebt.

  • Rustiger sfeer: Tijdens een faalangstexamen wordt geprobeerd een rustiger sfeer te creëren dan bij een regulier rijexamen, zodat je je meer op je gemak voelt. Er wordt rekening gehouden met je persoonlijke situatie en er wordt geprobeerd een zo ontspannen mogelijke omgeving te creëren.

  • Meer controle over de situatie: Bij een faalangstexamen kun je meer controle hebben over de situatie dan bij een regulier examen. Je kunt bijvoorbeeld een time-out aanvragen als je dat nodig hebt om even tot rust te komen.

  • Meer zelfvertrouwen: Het afleggen van een faalangstexamen kan je zelfvertrouwen vergroten, omdat je merkt dat je het examen wel kunt doen en dat er rekening wordt gehouden met je situatie.

  • Betere voorbereiding: Bij een faalangstexamen wordt er meer tijd genomen om je voor te bereiden op het examen. Zo kun je bijvoorbeeld eerder in het proces al een proefexamen doen om te wennen aan de examensituatie. Dit kan leiden tot een betere voorbereiding en betere prestaties tijdens het examen.

 

Wat neem ik mee naar het CBR voor de Faalangst CBR examen?

Naar het CBR neem je de volgende spullen mee:

rijschool 023 haarlem

De #1 rijschool van Haarlem en omstreken!

Lees onze Google reviews wat klanten over ons zeggen

Uitstekend
Gebaseerd op 445 recensies
*****
*****
2024-05-31
Het is echt een geweldige rijschool en dan ook vooral mijn instructeur Sollie:) Ik heb echt onwijs leuke lessen gehad en het was zo gezellig, bijna jammer gewoon dat ik ben geslaagd. Heel erg bedankt voor de goede & leuke lessen!! x Madelief
Pablo Rosa
Pablo Rosa
2024-05-29
Super happy with my experience! Passed the practical exam 1st time fully because of SOLLIE! He is really the GREATEST OF ALL TIME
Yasmin K
Yasmin K
2024-05-28
Hele goeie, professionele rijschool. Ben in 1x geslaagd! Dankjewel Nexhat voor de fijne lessen, de waardevolle gesprekken & gezelligheid!🙏🏾✨
Volha Lapanovich
Volha Lapanovich
2024-05-27
Awesome driving school. Sollie is the best driving instructor who has a lot of patience and experience. Highly recommend.
Ruben van Hilten
Ruben van Hilten
2024-05-24
Geweldig advies voor de lessen, instructeur is een goeie professeur. TTT en rijbewijs heel goed behandeld.
Nina Meisner
Nina Meisner
2024-05-16
Super fijne rijschool, bedankt voor alle leuke lessen!
Sybren de Jong
Sybren de Jong
2024-05-08
Deze rijschool is top altijd eerlijk en ze helpen je echt
Nickッ
Nickッ
2024-05-06
Altijd fijn gereden, met goede begeleiding :)
olaf polman
olaf polman
2024-05-03
Top rijschool, altijd fijn in de communicatie en flexibel. Hebben mij snel kunnen inplannen voor zowel lessen als examen. Zonder rijinstructeur Nexhat had ik het niet in één keer gehaald, hij leerde mij het snel aan en het was gezellig in de auto. Alleen maar positiviteit!!!!!
Yara Berkelmans
Yara Berkelmans
2024-04-29
Met Youness in de auto was altijd even gezellig! Altijd in voor een leuk gesprek en ondertussen geeft hij goede rij tips. Youness legt alles duidelijk uit en helpt je op een fijne manier voorbereiden op het rijexamen! Ik ben vandaag in 1x geslaagd voor mijn examen, met veel dank aan rijschool 023. Ik ga de leuke rijlessen missen, heel erg bedankt!

error: Content is protected !!

GRATIS PROEFLES
AANVRAGEN

Je eerste proefles is gratis als je kiest voor rijschool 023 en geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets..