Faalangst rijexamen

Zo Gaat de Faalangst rijexamen bij het CBR

Wat is een faalangst rijexamen?

Een faalangst rijexamen is speciaal bedoeld voor mensen die last hebben van faalangst en daardoor erg zenuwachtig worden tijdens het rijexamen. Dit examen duurt langer dan een normaal rijexamen, namelijk 80 minuten in plaats van 55 minuten. Dit geeft de kandidaat meer tijd en ruimte om op zijn of haar gemak te kunnen rijden en zich voor te bereiden op de verschillende onderdelen van het examen.

Tijdens het faalangst rijexamen is er ook meer ruimte voor een persoonlijke benadering en het bieden van extra ondersteuning en begeleiding. Zo kan de examinator de kandidaat bijvoorbeeld geruststellen en extra uitleg geven als dat nodig is.

Daarnaast is het tijdens een faalangst rijexamen mogelijk om een time-out aan te vragen als de spanning te hoog oploopt. Hierbij kan de kandidaat de auto even aan de kant zetten en tot rust komen voordat hij of zij verder gaat met het examen.

CBR Faalangstexamen 

Het faalangst rijexamen is bedoeld om de kandidaat te helpen om ondanks zijn of haar faalangst toch het rijbewijs te kunnen halen. Het is wel belangrijk om te vermelden dat een faalangst rijexamen niet makkelijker is dan een normaal rijexamen. De kandidaat moet nog steeds alle onderdelen van het rijexamen goed uitvoeren om te kunnen slagen.

Waarom kiezen voor het faalangst rijexamen?

Mensen kunnen ervoor kiezen om een faalangst rijexamen af te leggen als ze last hebben van extreme angst en stress tijdens hun normale rijexamen. Faalangst kan ervoor zorgen dat iemand minder goed presteert tijdens het rijexamen en kan het zelfs onmogelijk maken om het rijexamen met succes af te leggen.

Een faalangst rijexamen biedt speciale begeleiding en ondersteuning voor mensen met faalangst. Het examen verloopt op een rustiger tempo en er is meer tijd beschikbaar om vragen te stellen en opmerkingen te maken. Ook wordt er rekening gehouden met de individuele behoeften van de kandidaat en wordt er geprobeerd om de angst en stress te verminderen.

Het faalangst rijexamen kan daarnaast zorgen voor meer zelfvertrouwen bij de kandidaat. Het kan helpen om de angst te overwinnen en kan ervoor zorgen dat iemand met meer vertrouwen achter het stuur stapt na het behalen van het rijbewijs.

 

 

wat zijn de voordelen van een faalangst rijexamen?

  • Meer tijd en extra begeleiding: Tijdens een faalangstexamen heeft de examinator meer tijd en ruimte om je op je gemak te stellen. Er is ook extra tijd voor een pauze als je deze nodig hebt.

  • Rustiger sfeer: Tijdens een faalangstexamen wordt geprobeerd een rustiger sfeer te creëren dan bij een regulier rijexamen, zodat je je meer op je gemak voelt. Er wordt rekening gehouden met je persoonlijke situatie en er wordt geprobeerd een zo ontspannen mogelijke omgeving te creëren.

  • Meer controle over de situatie: Bij een faalangstexamen kun je meer controle hebben over de situatie dan bij een regulier examen. Je kunt bijvoorbeeld een time-out aanvragen als je dat nodig hebt om even tot rust te komen.

  • Meer zelfvertrouwen: Het afleggen van een faalangstexamen kan je zelfvertrouwen vergroten, omdat je merkt dat je het examen wel kunt doen en dat er rekening wordt gehouden met je situatie.

  • Betere voorbereiding: Bij een faalangstexamen wordt er meer tijd genomen om je voor te bereiden op het examen. Zo kun je bijvoorbeeld eerder in het proces al een proefexamen doen om te wennen aan de examensituatie. Dit kan leiden tot een betere voorbereiding en betere prestaties tijdens het examen.

 

Wat neem ik mee naar het CBR voor de Faalangst CBR examen?

Naar het CBR neem je de volgende spullen mee:

rijschool 023 haarlem

De #1 rijschool van Haarlem en omstreken!

Lees onze Google reviews wat klanten over ons zeggen

Uitstekend
Gebaseerd op 378 recensies
Tanisha Pahladsingh
Tanisha Pahladsingh
2023-08-19
De rijlessen zijn leerzaam en heel ontspannen. Ik vond Youness een fijne instructeur. Ik was goed voorbereid op mijn examen. Ik kan Rijschool023 zeker aanrader.
ole chevalier
ole chevalier
2023-08-17
Met rijschool 023 ben ik gelaagd voor mijn praktijkexamen voor de auto. Ik ben erg blij dat ik voor deze rijschool heb gekozen. De lessen waren makkelijk in te plannen en mijn instructeur Youness was echt een koning die voor alles handige tips had.
Gijs Creyghton
Gijs Creyghton
2023-08-06
Zeer goeie rijschool met leuke instructeurs!! Dankzij hun is het gelukt om in één keer te slagen voor m’n praktijk.
Casper van der Veen
Casper van der Veen
2023-07-27
Fijne lessen gehad en gezellig goede instructeur. Streng wanneer het moest maar ook gezellig wanneer het kon!
Amelie Van Bijnen
Amelie Van Bijnen
2023-07-21
Hele fijne rijschool. Goede auto en Solly was n top instructeur. Hij corrigeert goed op je fouten, waardoor je er veel van leert. Ik ben in 1x geslaagd en dat was zeker niet gelukt zonder mijn instructeur. Voor het examen kreeg ik allerlei documenten en filmpjes om zo goed als mogelijk het examen in te gaan. Deze rijschool is zeker aan te raden!
Wendy Van Den Eijnde
Wendy Van Den Eijnde
2023-07-17
Echt een top rijschool. Vriendelijke mensen en in 1x geslaagd!
Carsten Balk
Carsten Balk
2023-07-13
Bij Rijschool 023 heb ik altijd geweldige lessen ervaren. Youness is enorm geduldig, en geeft je de tijd die je nodig hebt om alles te leren. Niks is gehaast, alles wordt goed uitgelegd, en er is duidelijke structuur aanwezig in het lesprogramma. Je leert rijden zoals het hoort van de ‘basics’ tot aan bijzondere situaties. Bovendien is het altijd een plezier geweest om met Youness in de auto te zitten. Al met al, heb ik enorm genoten van mijn tijd in de lesauto.
Dylan Zwitser
Dylan Zwitser
2023-07-13
Echt een top rijschool, goede begeleiding tijdens het rijden. Samen met Nexhat op pad ging het altijd goed, aanwijzingen en verbeterpunten werden op een persoonlijke manier aangegeven die bij je past. Uiteindelijk in 1x geslaagd!! Toppers zijn het hier
Andrew Volozhanin
Andrew Volozhanin
2023-07-11
Great driving school with cool teachers who have a lot of experience and patience. I took a refresher course and it was totally worth it. They offer flexible hours, good cars and pleasant conversations. Highly recommend.

error: Content is protected !!

GRATIS PROEFLES
AANVRAGEN

Je eerste proefles is gratis als je kiest voor rijschool 023 en geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets..