Hoeveel rijlessen heb je gemiddeld nodig voor het afrijden?

Als je begint met het volgen van rijlessen, vraag je je misschien af hoeveel lessen je gemiddeld nodig hebt voordat je kunt afrijden. In Nederland ligt het gemiddelde aantal autorijlessen rond de 43 (volgens een CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2021) voordat iemand mag afrijden. Het aantal benodigde lessen is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type leerling dat je bent.

Een vlotte leerling heeft doorgaans ongeveer 25 tot 35 autorijlessen nodig en kan na uitleg en ongeveer 3 keer oefenen de handeling goed uitvoeren.

Een gemiddelde leerling heeft doorgaans ongeveer 30 tot 45 rijlessen nodig en kan na uitleg en ongeveer 3 keer oefenen de handeling redelijk uitvoeren.

Het aantal benodigde rijlessen zegt echter niet alles. Iedereen leert op zijn eigen manier en tempo, dus als je meer lessen nodig hebt dan gemiddeld, is dat helemaal niet erg. Bovendien zijn er nog andere factoren die meespelen bij het bepalen van het gemiddelde aantal rijlessen dat je nodig hebt.

Hoeveel rijlessen gemiddeld je nodig hebt is afhankelijk van?

Zoals eerder vermeld, is het overschrijden van het gemiddeld aantal rijlessen geen probleem en kan het afhangen van andere factoren. Allereerst hangt het af van jouw leersnelheid. Hoe snel leer je nieuwe dingen? Heb je veel uitleg en demonstraties nodig of niet? Daarnaast is het afhankelijk van de frequentie van je lessen. Kun je maar één keer in de twee weken lessen, of één keer per week, of meerdere keren per week? Over het algemeen leer je sneller autorijden als je vaker lessen kunt volgen. Verder speelt ook de kwaliteit van de begeleiding een rol tijdens de lessen. Heeft de instructeur voldoende ervaring en opleiding?

Verder zijn er nog andere factoren die van invloed zijn op het aantal benodigde rijlessen, zoals:

  • Lijd je aan rij- of faalangst? Dan heb je waarschijnlijk extra autorijlessen nodig. Speciale rijlessen en examens kunnen je hierbij helpen.
  • Heb je eerder rijlessen gevolgd? In dat geval heb je al enige kennis en ervaring opgedaan en is het mogelijk dat je minder rijlessen nodig hebt.
  • Heb je ervaring met scooterrijden? Dan ben je al bekend met de regels en het verkeer, waardoor je mogelijk minder autorijlessen nodig hebt.

Over het algemeen kan een rijinstructeur na een proefles een goede inschatting maken van het aantal rijlessen dat je nodig zal hebben. Hoewel het lastig is om het aantal rijlessen precies te voorspellen, geeft dit je wel een indicatie van de tijd die je ongeveer nodig hebt.

Rijschool 023 helpt bij het halen van je rijbewijs!

Eén van de belangrijkste factoren die het benodigde aantal rijlessen bepalen is de rijschool waar je les bij neemt. Bij Rijschool 023 zit je echter op de juiste plek! Wij hanteren namelijk een unieke benadering en zijn oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Hierdoor kunnen we autorijlessen op maat bieden en een vliegende start maken met je rijopleiding. Na een inschatting van het benodigde aantal autorijlessen, kun je bij ons gemakkelijk het lespakket kiezen dat het beste bij jou past. En als je toch wat extra rijlessen nodig hebt, zijn deze altijd los bij te kopen. Kortom, Rijschool 023 in Haarlem is dé plek om jouw rijbewijs te halen!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Rocken

Rocken

Mus magna integer tortor nec montes adipiscing. Ut cursus orci cras condimentum lacus turpis congue praesent duis letius.

All Posts
Latest Post

Maak kennis met onze nieuwe huisstijl!

De huisstijl van Rijschool 023 is in een nieuw “2.0” jasje gestoken. Een nieuw jasje dat past bij de missie en hedendaagse ambities van Rijschool 023 en gaat bijdragen aan een grotere herkenbaarheid en zichtbaarheid.

Read More »
error: Content is protected !!

GRATIS PROEFLES
AANVRAGEN

Je eerste proefles is gratis als je kiest voor rijschool 023 en geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets..