Meest gemaakte fouten tijdens het in- en uitvoegen praktijkexamen CBR

in en uitvoegen

Als het gaat om het praktijkexamen voor het rijbewijs, kunnen er verschillende fouten worden gemaakt tijdens het in- en uitvoegen. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten die kandidaten maken:

  1. Onvoldoende spiegelen en dode hoek controleren: Niet goed controleren van de spiegels en de dode hoek kan leiden tot gevaarlijke situaties tijdens het in- en uitvoegen. Het is belangrijk om regelmatig te spiegelen en de dode hoek te controleren voordat je van rijstrook verandert.
  2. Onjuiste snelheid: Het in- en uitvoegen moet gebeuren met een passende snelheid. Te langzaam invoegen kan andere weggebruikers hinderen, terwijl te snel invoegen gevaarlijk kan zijn en andere voertuigen dwingt om te remmen.
  3. Geen voorrang verlenen: Het niet verlenen van voorrang aan andere weggebruikers, vooral tijdens het invoegen op een drukke weg, kan tot ongevallen leiden.
  4. Slecht inschatten van de snelheid en afstand van andere voertuigen: Onvoldoende inschatten van de snelheid en afstand van andere voertuigen kan leiden tot onveilige in- en uitvoegmanoeuvres.
  5. Onjuiste positie op de weg: Onvoldoende gebruik van de juiste positie op de weg tijdens het in- en uitvoegen kan verwarring veroorzaken bij andere bestuurders en onveilige situaties creëren.
  6. Onvoldoende communicatie: Het niet duidelijk aangeven van intenties met richtingaanwijzers kan andere bestuurders in verwarring brengen en onveilige situaties veroorzaken.
  7. Onvoldoende snelheid aanpassen: Het niet aanpassen van je snelheid aan het verkeer tijdens het invoegen of uitvoegen kan voor problemen zorgen, vooral als het verkeer erg druk is.
  8. Oversteken van doorgetrokken strepen: Tijdens het invoegen mag je niet oversteken over doorgetrokken strepen. Deze zijn er om een veilige scheiding tussen rijstroken te waarborgen.
  9. Paniekerig reageren: Sommige kandidaten raken in paniek tijdens het in- of uitvoegen en maken daardoor onverwachte en gevaarlijke manoeuvres.
  10. Onvoldoende controle over het voertuig: Als een kandidaat geen goede controle heeft over het voertuig tijdens het in- en uitvoegen, kan dit leiden tot onveilige situaties op de weg.

Het is belangrijk om rustig en zelfverzekerd te blijven tijdens het praktijkexamen en altijd de verkeersregels en -voorschriften nauwkeurig op te volgen. Het regelmatig oefenen van in- en uitvoegen tijdens rijlessen kan helpen om deze fouten te vermijden en een veilige bestuurder te worden.

In deze video van het CBR wordt uitgebreid uitgelegd welke fouten het meest gemaakt worden tijdens het invoegen en uitvoegen.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Rocken

Rocken

Mus magna integer tortor nec montes adipiscing. Ut cursus orci cras condimentum lacus turpis congue praesent duis letius.

All Posts
Latest Post

Maak kennis met onze nieuwe huisstijl!

De huisstijl van Rijschool 023 is in een nieuw “2.0” jasje gestoken. Een nieuw jasje dat past bij de missie en hedendaagse ambities van Rijschool 023 en gaat bijdragen aan een grotere herkenbaarheid en zichtbaarheid.

Read More »
error: Content is protected !!

GRATIS PROEFLES
AANVRAGEN

Je eerste proefles is gratis als je kiest voor rijschool 023 en geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets..