Zo Gaat Het Bij De Tussentijdse Toets Van Het CBR

DE TUSSENTIJDSE TOETS

Dit is een soort oefenexamen voor het echte praktijkexamen. De tussentijdse toets duurt ongeveer een half uur. In deze tijd zit er een echte CBR-examinator naast je om een aantal dingen te beoordelen. De tussentijdse toets kan je het best afleggen op ongeveer driekwart van je rijlespakket. Natuurlijk bereiden onze instructeurs je al ver van tevoren voor.

Waarom is het handig om deze toets af te leggen?

Er zijn een aantal voordelen die deze toets bij zich draagt. Het is ten eerste een perfecte oefening voor je echte praktijkexamen. Het CBR maakt deze toets opzettelijk zoals een echt examen: de examinator houdt een aantal belangrijke punten bij, je rijdt een stukje op de snelweg en je moet ook nog een stukje zelfstandig rijden met behulp van de navigatie, clusteropdracht of oriëntatiepunt. Daarnaast stipt de examinator van de tussentijdse toets de punten aan die je nog kan verbeteren. Zo kan hij bijvoorbeeld zeggen dat je meer in je spiegels moet kijken of dat je meer moet letten op verkeersborden.Tijdens de tussentijdse toets doe je namelijk twee bijzondere verrichtingen. Indien je de bijzondere verrichtingen tijdens de Tussentijdse Toets goed doet, dan kun je vrijstelling krijgen voor deze bijzondere verrichtingen op je echte examen. 

Je hoeft je niet druk te maken over deze toets. Je kan niet zakken voor de fouten die je maakt tijdens het rijden op de weg zelf. Alleen de bijzondere verrichtingen tellen mee in het slagen of zakken voor de tussentijdse toets. Ook is deze toets alleen maar voordelig voor jouw rijproces. Het CBR heeft aangetoond dat mensen die de tussentijdse toets hebben afgelegd meer kans hebben om te slagen op het echte praktijkexamen. 

Kortom, de Tussentijdse Toets zorgt voor de volgende voordelen:

  • Je hebt gemiddeld 20% meer kans om voor het praktijkexamen te slagen
  • Je bent beter voorbereid op het echte examen
  • Je ervaart hoe het is om naast een examinator te zitten tijdens het rijden
  • Er kan vrijstelling worden behaald bij het voldoende uitvoeren van de bijzondere verrichtingen
  • Advies van de examinator over jouw verbeterpunten

Wat neem ik mee naar het CBR voor de Tussentijdse Toets?

Naar het CBR neem je de volgende spullen mee:

  • Oproepkaart LET OP 2 pagina's. 
  • Geldig Identiteitsbewijs 
  • Zelfreflectie (kan je hier downloaden)

 

TOP