Zenuwen voor het CBR-examen? 3 tips om er beter mee om te gaan.

Vrijwel iedereen vindt het spannend om examen te doen, en dat is heel normaal. Toch ervaren sommige mensen meer zenuwen voor het CBR-examen dan anderen, en bij sommigen zijn de zenuwen zo groot dat ze dichtklappen en het examen niet kunnen afleggen.

Hoe kun je hiermee omgaan en hoe kun je voorkomen dat je tijdens het CBR-examen fouten maakt die je normaal niet zou maken? Als je té zenuwachtig wordt om het examen te doen, kunnen wij je daarbij goed helpen.

Let op: er zijn middelen beschikbaar die je zenuwen onder controle kunnen helpen houden. Wees echter voorzichtig, omdat sommige middelen invloed kunnen hebben op je rijvaardigheid. Je reactievermogen kan hierdoor verminderen, terwijl dit juist heel belangrijk is tijdens het rijexamen.

Minder zenuwen tijdens het examen

Als je last hebt van examenvrees is het goed om te weten dat er verschillende manieren zijn om hiermee om te gaan.

  • Tussentijdse toets
    Een tussentijdse toets kan je helpen om te wennen aan de examensituatie en om een belangrijk onderdeel van het examen alvast te halen.
  • Oefenen met de instructeur
    Ook kun je met je instructeur oefenen en de examenroute alvast rijden, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens het examen.
  • Faalangst-examen aanvragen
    Als je weet dat je last hebt van faalangst, kun je bij het CBR een faalangstexamen aanvragen. Tijdens dit examen heeft de examinator meer tijd om je op je gemak te stellen en kun je zelfs een time-out aanvragen als de spanning te hoog oploopt. Het is belangrijk om te weten dat er middelen zijn die je zenuwen kunnen helpen onder bedwang te krijgen, maar dat sommige middelen de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Pas hier dus mee op, omdat je reactievermogen tijdens het rijexamen juist optimaal moet zijn.


Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Rocken

Rocken

Mus magna integer tortor nec montes adipiscing. Ut cursus orci cras condimentum lacus turpis congue praesent duis letius.

All Posts
Latest Post

Maak kennis met onze nieuwe huisstijl!

De huisstijl van Rijschool 023 is in een nieuw “2.0” jasje gestoken. Een nieuw jasje dat past bij de missie en hedendaagse ambities van Rijschool 023 en gaat bijdragen aan een grotere herkenbaarheid en zichtbaarheid.

Read More »
error: Content is protected !!

GRATIS PROEFLES
AANVRAGEN

Je eerste proefles is gratis als je kiest voor rijschool 023 en geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets..